Gordiaanse knoop

Mediation

Mediation is een manier om vastgelopen gesprekken of werksituaties vlot te trekken zodat je samen weer verder kunt. Sta je open voor een oplossing? Ben je bereid te luisteren naar de ander? Wil je meewerken aan een acceptable oplossing? Dan kan mediation helpen.

Smitskamp & Van der Valk, twee Rotterdamse complementaire persoonlijkheden die samen verrassen. Ervaring in complexe, politieke omgevingen. Focus op systeem en patronen. Aandacht voor gedrag en bejegening.


Esther van der Valk

Esther van der Valk

Mr. E J.M. (Esther) van der Valk (1963) studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Esther werkt dagelijks als organisatieadviseur aan verandervraagstukken in complexe omgevingen. Zij werkt met zeer uiteenlopende partijen in profit en non profit.

Zij is gecertificeerd executive coach bij het MMS Worldwide Institute (vanaf 2003) en volgde diverse opleidingen in systemisch werken bij het Bert Hellinger Instituut (2001 - heden).
Haar specialiteit is systemisch kijken en werken met teams en individu. Zij ontwikkelt en verzorgt ook opleidingen op dit gebied. Haar focus is persoonlijke ontwikkeling gekoppeld aan businessresultaten.


Arie Smitskamp

Arie Smitskamp

Drs. A. (Arie) Smitskamp (1964) studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Arie volgde in 2009 de opleiding tot mediator en in het jaar daarna de specialisatie ‘Mediation in werk en teams’. Gedurende enkele jaren was Arie bemiddelaar bij de anti-discriminatie voorziening (adv) in Vlaardingen.

Hij heeft zijn mediation vaardigheden ingebed in de dagelijkse praktijk van projectleider en van bestuurder. Arie maakt deel uit van een landelijke intervisiegroep op het vakgebied van systemisch werken.


Contact

Interesse in een vrijblijvend intakegesprek? U kunt ons bereiken via .